ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene voorwaarden

Deze pagina bevat de algemene voorwaarden van BURGA. We raden ten zeerste aan om deze te lezen voordat je producten bestelt, omdat het plaatsen van een bestelling bij ons betekent dat je akkoord gaat met deze algemene voorwaarden. De versie van de algemene voorwaarden die van kracht is op het moment van de bestelling, is van toepassing op die specifieke bestelling.

Door te bestellen bij BURGA bevestig je dat je ten minste 18 jaar oud bent (of toestemming hebt van je ouders of wettelijke voogden) en dat je deze algemene voorwaarden accepteert. Als je het niet eens bent met de voorwaarden, dien je geen gebruik te maken van de BURGA-website of de items aan te schaffen. Ter verduidelijking moet worden opgemerkt dat het niet mogelijk is om deze algemene voorwaarden gedeeltelijk te aanvaarden, tenzij anders schriftelijk overeengekomen tussen jou en BURGA.

Wij aanvaarden geen risico of aansprakelijkheid en zijn vrijgesteld van alle aansprakelijkheid als je deze algemene voorwaarden geheel of gedeeltelijk niet hebt gelezen, zelfs als je daartoe de mogelijkheid hebt gehad.

 

Persoonlijke informatie

Zoals vermeld in ons privacybeleid wordt alle informatie die je aan ons verstrekt of die we op andere manieren verkrijgen, verzameld om een vlotte bestel- en bezorgprocedure te waarborgen.

 

Betaling

Totdat de betaling is voldaan, blijven alle producten eigendom van BURGA. Wij behouden ons het recht voor om de items niet te verzenden als de betaling is afgewezen of als er andere kwesties zijn met betrekking tot de betaling.

De prijs die wij toepassen op je bestelling is degene die was vastgesteld op de dag van de aankoop. Verzendkosten worden getoond vóór de bevestiging van de aankoop. Jouw creditcard informatie wordt niet opgeslagen, dus het gehele betaalproces is volledig veilig en beveiligd.

Let op dat er mogelijk lokale kosten in jouw regio kunnen optreden. De gedetailleerde informatie wordt uitgelegd in de leveringsvoorwaarden. 

 

Levering

Let op dat douane/importkosten niet zijn inbegrepen in onze diensten. Deze kosten zijn de verantwoordelijkheid van de ontvanger en worden opgelegd volgens de regelgeving van het land waarnaar de goederen worden verzonden.

Voor meer informatie over de levering, lees onze verzendvoorwaarden

 

Problemen met je levering?

Indien je vragen hebt over de verzending en levering van je bestelling, neem dan gerust contact met ons op, en wij helpen je graag verder.

Wij zijn een klantgericht bedrijf en streven ernaar de beste kwaliteitsproducten te leveren met een naadloze ervaring voor jou. Toch kunnen er soms dingen misgaan, dus als er iets mis is met het artikel dat je hebt ontvangen, zullen we ons best doen om het op te lossen en ervoor te zorgen dat je tevreden bent. 

 

Wettelijk recht op annulering

Je kunt je bestelling annuleren door contact met ons op te nemen via hello@burga.com.

Afhankelijk van waar je woont, heb je het wettelijke recht om je bestelling te annuleren onder de Consumer Contracts (Information, Cancellation and Additional Charges) Regulations 2013 ("CCRs") of vergelijkbare consumentenwetgeving in de EU. Dit betekent dat je gedurende een bepaalde annuleringsperiode, als je van gedachten verandert of om welke reden dan ook besluit dat je de gekochte producten niet wilt behouden, ons op de hoogte kunt stellen van je beslissing om de bestelling te annuleren. Als je je bestelling al hebt ontvangen, dien je de items die je wilt annuleren naar ons terug te sturen. Houd er rekening mee dat alle verzendkosten voor het retourneren van een artikel van goede kwaliteit voor rekening van de klant zijn.

Als de bestelling is geplaatst vanuit een land buiten de EU, kunnen er aanvullende kosten zoals douane of belastingen moeten worden betaald voor de retourzending, en jij bent verantwoordelijk voor het betalen van dergelijke extra kosten.

WAARSCHUWING: Gepersonaliseerde producten zijn uniek en zijn alleen voor jou vervaardigd. Daarom kunnen we geen gepersonaliseerde producten omruilen of terugbetalen onder welke omstandigheden dan ook, tenzij het product een fabricagefout heeft.

Geretourneerde items mogen niet zijn gedragen of gebruikt en moeten zich in hun oorspronkelijke staat bevinden; ze worden geïnspecteerd zodra ze zijn ontvangen.

Geretourneerde items moeten de labels behouden, maar de verpakking voor retour hoeft niet dezelfde te zijn als de verzendverpakking. Het is echter jouw verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat geretourneerde items goed zijn verpakt om beschadiging tijdens de retourzending te voorkomen. In het geval dat een geretourneerd item in onvoldoende staat aankomt, zullen we het item naar je terugsturen. In dat geval kunnen we de terugbetaling niet uitvoeren. Terugbetalingen voor geretourneerde items worden uitgegeven naar de oorspronkelijke betaalmethode die je hebt gebruikt bij het plaatsen van een bestelling.

Als we je geannuleerde bestelling niet ontvangen, kunnen we een ophaling regelen op jouw kosten.

Als we een ongebruikelijk patroon van retouractiviteit opmerken, bijvoorbeeld als we vermoeden dat iemand daadwerkelijk zijn aankopen gebruikt en vervolgens retourneert, overmatige hoeveelheden items bestelt en retourneert, of als de geretourneerde items niet overeenkomen met wat je hebt besteld, dan kunnen we het account en eventuele bijbehorende accounts deactiveren.

 

Retouren en terugbetalingen

Indien de items niet voldoen aan de kwaliteitseisen of als je verkeerde items hebt ontvangen, heb je volgens de wettelijke procedure het recht om de items te laten vervangen door de juiste kwaliteit of heb je recht op een terugbetaling.

Als je het gebrekkige of verkeerde item wilt retourneren, neem dan binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling contact met ons op via hello@burga.com. Als je een fout hebt ontdekt, maak dan foto's van het gebrekkige of verkeerde hoesje dat naar je is verzonden en voeg ze toe aan de oorspronkelijke e-mail met een uitleg.

Wij geven geen terugbetalingen als je geen reden opgeeft voor het retourneren van het artikel of als je het terugstuurt zonder eerst contact met ons op te nemen.

Terugbetalingen voor geretourneerde items worden uitgegeven naar de oorspronkelijke betaalmethode die je hebt gebruikt bij het plaatsen van je bestelling.

BURGA zal alle verzendkosten dekken voor het retourneren van het gebrekkige of verkeerde item.

We zijn verheugd te kunnen melden dat we een uitzondering hebben voor een van onze productcategorieën - Brillen. Het kiezen van het juiste paar brillen kan lastig zijn. Daarom bieden we gratis retourzendingen aan voor al onze brillenproducten.

Als je niet enthousiast bent over je nieuwe montuur, geen paniek. Neem eenvoudig contact op met ons klantenserviceteam binnen 30 dagen na ontvangst van je BURGA-bril.

Ze zullen je voorzien van een retourlabel en instructies voor het terugsturen van het product. Gratis!

We willen dat je het perfecte paar vindt voor jouw unieke gezicht. Dus, voel je vrij om onze brillencollectie te verkennen, wetende dat je ze eenvoudig kunt retourneren indien nodig.

Het teruggestuurde product mag niet zijn gebruikt en moet naar ons worden teruggestuurd in de originele verpakking.

Schrijf alsjeblieft "GERETOURNEERD ITEM" op de verpakking zodat bepaalde misverstanden kunnen worden vermeden.

Als je nog aanvullende vragen hebt over het retourneren van het artikel, neem dan gerust contact met ons op via hello@burga.com.

Als we een ongebruikelijk patroon van retouractiviteit opmerken, bijvoorbeeld als we vermoeden dat iemand daadwerkelijk zijn aankopen gebruikt en vervolgens retourneert, overmatige hoeveelheden items bestelt en retourneert, of als de geretourneerde items niet overeenkomen met wat je hebt besteld, dan kunnen we het account en eventuele bijbehorende accounts deactiveren.

 

Je BURGA-account

Als klant ben je verantwoordelijk voor de informatie die je op onze website verstrekt.

Een klant mag het account niet onrechtmatig of onbeleefd gebruiken, of op andere manieren die schade kunnen toebrengen aan BURGA.

Wij behouden ons het recht voor om je account te verwijderen of op te schorten als we tekenen van verdachte activiteit opmerken. Het is ten strengste verboden om iemands BURGA-account te gebruiken zonder hun toestemming.

 

Garantie:

Wij verplichten ons om je items van uitstekende kwaliteit te verkopen.

De items hebben garantievoorwaarden zoals bepaald door de toepasselijke wetgeving.

Onze kwaliteitsgarantie beperkt of belemmert je rechten niet onder de toepasselijke wetgeving in geval van de aankoop van defecte items.

BURGA biedt je een garantie van een bepaalde periode op alle items die op onze website worden verkocht. De garantie dekt fabricagefouten. Let echter op dat de garantie niet van toepassing is op storingen of andere defecten aan de items die niet worden veroorzaakt door ons of de fabrikant van de items. Geen garantie is van toepassing wanneer het defect of de schade aan de items te wijten is aan nalatigheid of onzorgvuldigheid, externe invloeden, natuurlijke slijtage, gebruik en verzorging die niet in overeenstemming zijn met normale praktijken.

Houd er rekening mee dat de garantie alleen van toepassing is als je de instructies in onze gebruiksaanwijzing of verzorgingsgids voor het specifieke product hebt opgevolgd.

 

Gebruik van de Website

Wij verbieden je om deze website voor een van de volgende doeleinden te gebruiken:

  • Het overtreden van enige wetten of het uploaden van onwettig, vulgair of beledigend materiaal
  • Het verstoren van het gebruik of plezier van anderen op deze website op een negatieve manier
  • Het kopiëren van ontwerpen of andere inhoud die intellectueel eigendom is van BURGA
  • Het gebruik van inhoud geüpload door andere klanten zonder hun toestemming

Je mag de website niet misbruiken of ermee knoeien, zoals hacken, virussen, trojaanse paarden, wormen, logische bommen of ander technologisch schadelijk materiaal introduceren, denial of service-aanvallen uitvoeren, enzovoort, of anderszins de technologie of functionaliteit van BURGA verstoren, of de gegevens van BURGA-klanten stelen.

Het is ook verboden geautomatiseerde systemen of software te gebruiken om gegevens van onze website te extraheren.

Je bent verantwoordelijk voor eventuele verliezen van BURGA als je deze bepalingen schendt. Je gaat ook akkoord met het vrijwaren, verdedigen en schadeloos stellen van BURGA, zijn directeuren, functionarissen, werknemers, adviseurs, agenten en gelieerde ondernemingen, tegen alle claims van derden, aansprakelijkheid, schade en/of kosten (inclusief, maar niet beperkt tot, juridische kosten) die voortvloeien uit jouw gebruik (of misbruik) van deze website of jouw schending van deze voorwaarden.

Wij garanderen niet en zijn niet aansprakelijk als de website op enig moment niet beschikbaar is. Je erkent dat BURGA niet verantwoordelijk is voor de internettoegangsdiensten.

 

Recensies op Onze Website

Indien je de items op de website hebt gekocht en voldoet aan de andere vereisten zoals uiteengezet in dit gedeelte van de voorwaarden, heb je het recht om de gekochte items te beoordelen door een recensie achter te laten op de website.

Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor de inhoud die jij of andere kopers indienen, plaatsen of weergeven op of via de website van BURGA.

Wij verplichten ons om te voldoen aan de eisen van de geldende wetgeving, deze voorwaarden en het Privacybeleid bij het verzamelen en publiceren van jouw recensie.

 

Wijzigingen

Wij behouden het recht om deze algemene voorwaarden op elk moment te wijzigen, aan te vullen of aan te passen.

Tenzij anders bepaald, word je op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen in de algemene voorwaarden op de website, en de wijzigingen worden onmiddellijk van kracht bij publicatie op de website. Als je het niet eens bent met de nieuwe algemene voorwaarden, dien je de website niet langer te gebruiken en geen items aan te schaffen.

 

Reclame en Sponsoring

Deze website kan reclame- of sponsoringsmateriaal bevatten. Je begrijpt en stemt ermee in dat BURGA geen verantwoordelijkheid zal aanvaarden voor de content van derden (hierna aangeduid als de "Content").

Wij bieden geen enkele garantie of vertegenwoordiging met betrekking tot de content (inclusief, zonder beperking, geen garantie met betrekking tot de nauwkeurigheid van dergelijke content en geen aansprakelijkheid voor de kwaliteit van de producten of diensten in de content). Je begrijpt dat alle informatie die via hyperlinks naar andere websites kan worden verkregen, de exclusieve verantwoordelijkheid is van de derde partij die die content heeft verstrekt.

 

Aansprakelijkheidsbeperking

Wij zijn niet aansprakelijk voor enig verlies of schade veroorzaakt door het gebruik van de gekochte items, indien het gebruik van het product niet in overeenstemming is met wat is vastgesteld in eventuele toepasselijke gebruikersrichtlijnen en verzorgingsinstructies, en/of indien de items niet met de juiste zorg worden behandeld. Het is jouw verantwoordelijkheid om de items te onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze niet defect zijn voordat je het product gebruikt.

Onze aansprakelijkheid voor verlies of schade die verband houdt met je bestelling op onze website is beperkt tot de waarde van je bestelling, tenzij anders bepaald door dwingend recht. Wij zijn onder geen enkele omstandigheid aansprakelijk voor indirecte verliezen of indirecte schade.

 

Intellectuele Eigendomsrechten

Alle inhoud van de website, inclusief alle teksten, afbeeldingen, foto's, beeldmateriaal/opnames, handelsmerken, logo's, andere visuele tekens, illustraties, grafisch ontwerp van de website, softwarecode en/of individuele delen van alle bovengenoemde objecten, domeinen, enz. (hierna aangeduid als "BURGA's Content"), zijn ons of het intellectuele eigendom van derden, dat beschermd wordt door de wetten en internationale juridische handelingen die het auteursrecht en de rechten van intellectueel eigendom reguleren.

Door deze voorwaarden te aanvaarden, begrijp je dat door de website te gebruiken en de items te kopen, je geen rechten verkrijgt op BURGA's Content en BURGA's Content alleen mag gebruiken in overeenstemming met deze voorwaarden. Je mag BURGA's Content niet gebruiken, inclusief maar niet beperkt tot, publiceren, verkopen, verhuren, kopiëren, weergeven, wijzigen, aanpassen, reproduceren, en het op enigerlei wijze gebruiken anders dan uitsluitend voor persoonlijke en informatieve doeleinden, zonder de toestemming van BURGA of de derde partij die de relevante intellectuele eigendomsrechten bezit.

Als je inbreuk maakt op onze intellectuele eigendomsrechten, ben je aansprakelijk voor schadevergoeding als gevolg van dergelijke inbreuk.

 

Informatie

Indien je vragen hebt, neem dan contact met ons op via hello@burga.com, en wij zullen al je zorgen aanpakken.

Kennisgevingen met betrekking tot de uitvoering van de bestelling worden verzonden naar het e-mailadres en/of telefoonnummer dat door jou is opgegeven. BURGA is niet aansprakelijk als je de verzonden informatie of bevestigingsberichten niet ontvangt als gevolg van internetverbinding, netwerkstoringen van e-mailserviceproviders, berichten die naar de SPAM-map zijn gestuurd, of onjuiste gegevens die je aan ons hebt verstrekt.

 

Geschillenbeslechting en toepasselijk recht

Deze voorwaarden en de aankoop van de items worden beheerst door de wet van de Republiek Litouwen. Alle geschillen voortvloeiend uit deze voorwaarden of de verkoop van de items zullen worden beslecht en verwezen naar de bevoegde rechtbanken van de Republiek Litouwen. Houd er rekening mee dat wij juridische stappen kunnen ondernemen op het grondgebied waar de koper zijn permanente verblijfplaats heeft.

Als je een klacht hebt, kun je deze uiteenzetten en aan ons indienen op de in deze voorwaarden aangegeven contactgegevens. Wij verplichten ons om binnen 14 (veertien) kalenderdagen na ontvangst van het verzoek op dergelijke claims te reageren.

Indien wij het geschil niet kunnen oplossen, kun je een klacht indienen bij: Staatsconsumentenrechtenbeschermingsautoriteit van de Republiek Litouwen; via EU-geschillenbeslechting; of rechtstreeks bij een bevoegde rechtbank.

Deze voorwaarden zijn bijgewerkt op 11/01/2024.

Volg @burgaofficial samen met 750k+ anderen